THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Friday, February 12, 2010

The Holiday Begins..



Konichiwa!
Moshi-moshi!
I'm back..
Sepanjang minggu ni apa yang Chidori buat ialah, study untuk exam pertama tahun ini. And, Chidori sangat bersyukur sebab exam tu selamat Chidori lalui without anything unusual happen. Fuh~luh.
Sekolah Chidori akan bercuti selama seminggu. Ramai yang jelous sebab dapat cuti lama. Haha! Chidori dah penat menggganti for two weeks. And selepas exam ialah masa yg paling tepat untuk bercuti.
Tapi, kena study jugak sebab dah dengar desir-desir March exam dari jauh. Puan Cheam pun dah bagitahu supaya kitaorang study Ekonomi Asas dengan sesungguh hati dan jiwa.
Ramai classmate kitaorang kena pujuk cikgu History kitaorang, sebab dia merajuk. Lepas dia check kertas exam kitaorang, dia merajuk and kata "Awak semua jawab macam tak pernah wujud cikgu dalam kelas. Frust betul tengok skrip masing-masing.."
Kitaorang ambil masa lama jugak untuk pujuk cikgu spy terus tanda kertas exam. Chidori dah berdebar tahap dewa dah. Bila cikgu cakap macam tu, paham-paham jer lah apa maksudnya..Takutnya, takutnya.
Hari Jumaat(iaitu hari ni) Cikgu masuk n mula kira markah kertas kitaorang. Semua kerumun cikgu. Chidori pun terus mulakan ayat biasa.. "Cikgu, kita kawan baik kan..?kan..?"
Jawapan cikgu simple je.."Tak ada maknanya.."
And Cikgu mula bagi kertas exam lpas siap kira markah. Macam yang kitaorang dah agak, tittle markah paling tinggi still dipegang oleh..
1-Hajar
And diikuti yang lain-lain.
2-Chidori
3-Aisyah
4-Syafieka
5-Ainun
And diikuti oleh student's yang lain. Adalah dalam sepuluh kali Chidori melompat sebab Sejarah, ialah antara subjek yang Chidori agak takut. Markahnya tak perlulah disebut. Tapi, markah Hajar memang sangat tinggi sampai rasa nak pinjam kertas dia buat frame n gantung kat depan kelas.
Lepas habis sekolah, Chidori and lebih kurang sebelas orang yang lain pergi ke Megamall n makan pizza untuk sambut birthday best friend Chidori, Shieadefu. Chidori is the one and only person who call Shiaedefu 'Siz' or 'kakakku'
Lepas tu, dalam lapan orang pergi tuisyen. Chidori and Hajar balik semula ke sekolah.
Chidori lepak kat library and kacau Harukichi and Farah. Chidori mintak dia ajarkan bahasa Jepun pada Chidori, and she gladly teach me how to speak in Japan.
Domo arigato Farah chan!
Anata, atashi no tomodachi! Lurve you forever!
Jadi, cuti Chidori dah pun bermula. Lets enjoy it, minna san! For Tsukasa, Happy Chinese New Year!
Jaa neh!

1 comments:

Uruchimaru @ kf said...

no.2? is ok gambatte !

slmt bercuti ea