THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Tuesday, December 28, 2010

Sono Shitsuji, Namida~


Konbawa Minna san.
I hope everyone is fine because school is starting soon~
Well..untuk budak sekolah.. that is..budak sekolah!
Hakhak! I've become pure evil~
And to become pure evil..I need an energy. I'm so hungry right now. I can eat anyone!

See..I won't tell any lies. I can eat anyone now. Terutama sekali kawaii Earl macam Ciel Phantomhive. Daisuki~
Anyway, Chidori baru aja habiskan cuti Chidori (Macamana boleh habiskan sedangkan holidays baru bermula for me?)..ehem..dengan menonton anime Kuroshitsuji and Kuroshitsuji 2 a.k.a Monoshitsuji.
Chidori beli cerita Kuroshitsuji sebagai hadiah birthday dari Onni tan. Boku wa tanjoubi dess~
Onni tan bagi Chidori beli apa saja asalkan tak terlalu mahal. And Chidori pilih cerita anime Kuroshitsuji. Ini kisah sebelum habis SPM ye minna san..
Masa break dalam exam, Chidori attend extra class for Akaun and Perdagangan. Lepas tu..Chidori pergi temankan Shiadefu makan chicken chop along with Ainun and Syarifah. That is when..Chidori went inside a CD and DVD shop and I saw.. Monoshitsuji~
I was like.. "Kuro..Kuroshitsuji 2..? Wait! Wait! That means..this is Monoshitsuji!"
and in a split second..I totally forgotten that I still have 3 subject left for SPM exam papers.
Finally, SPM ended. Chidori went to that shop again. Only to find out, Monoshitsuji have been sold out! The person who bought the DVD, is pure evil..in his or her own kind of way! I went out and finally..
"DVD Kuroshitsuji season 2 akan datang mungkin petang ni. Adik boleh tinggalkan nombor phone adik. Kakak akan call bila DVD tu sampai."
Finally, Chidori jumpa kedai yang ada stok cerita tu. Yasashi onee san~
Tapi, cerita Monoshitsuji sampai keesokan harinya. That is, on Sunday. Chidori pergi beli cerita itu and..My Kuroshitsuji and Monoshitsuji is complete! Daisuki~




HikHik~
This is Kuroshitsuji (Black Butler).

The summary: Sebastian Michealis is a butler with a unquestionable knowledge, martial arts, manners, cooking skills and many more. He is a perfect butler. But for some reasons, Sebastian is very loyal to a 12 years old kid called Ciel Phantomhive. Ciel is also the head of the Phantomhive household. Sebastian really love to said "Watashi wa akuma de shitsuji desu kara" and means "I am one hell of a butler." Sebastian is very loyal but there are times when he did not pay any attention to Ciel at all and that is when, he sees a stray black cat with amber eyes. Comically the only times he does not follow Ciel's orders is when he sees a cat, too dazed observing it to pay any attention to anything else. He's weak point is neko! If only Ciel wears a neko suits once..
This one is Monoshitsuji (White Butler)

The summary: After Ciel's wish comes true with Sebastian's help (of course lah), Sebastian tried to complete contract that bond between his Boochan and himself. However,as soon as he tried to enjoy his 'dinner' Alois Trancy, who make a contract with Claude Faustus, make an order "Ciel Phantomhive will become mine~"
And..a new batle begun. Like Sebastian, Claude really like to said "Watashi wa danna-sama wo akumade musaboritai" which means "I want to greedily devour you to the end, my master." I noticed that whenever Claude say that, Alois seems scared.
Well..if someone ever said that to me, I'll be scared as well. It's like.."Danna sama Ican eat you any time.." Hik2..
Out of 10 marks, I gave 9 1/2 marks for Kuroshitsuji.
And for Monoshitsuji...7 1/2 marks. Monoshitsuji lost 3 marks because of the ending.
I hope there will be Kuroshitsuji Seasons 3 later on. It's not fair! For my sweet Sebby! Ciel, turned into an Akuma (did I just mix up English Vocab and Japanese word?)and Sebastian would have to remain as Ciel's butler for eternity. That is so rude! Sebastian dah jadi macam buruh paksa. Terpaksa buat apa saja tanpa bayaran. It's like what he said "An eternity curse has been place upon me."
Ciel is rude and cruel but...owh sad!
Maybe in season 3, Sebastian boleh buat macam ni..ehem.."I should teach Bocchan how to live as a human once again." Or maybe "I should find a way to break this silly wish that Alois Trancy made"
Yeah! That's my Sebby! I really love the last part anyway..
"From this momment, you should only answer one thing" Ciel said.
"Yes My Lord" Sebastian reply.
Such kawaii! I more prefer "Yes My Lord" then "Yes Your Highness". Sorry Claude, but Sebby is much much much more kawaii!Wuhu~
P/s Mungkin ada yang tak tahu apa maksud title for today. Titlenyer ialah "Sono Shitsuji, Namida" which means "His Butler, Tears"

Monday, December 20, 2010

No Textbooks only Netbook~


Minna san! Genki desuka?
Chidori is finally back again! After one whole month neh? Everyone should well informed, that I was taking my SPM paper. And now..I will..enjoy~
Yeah!
Finally, the exam is over! Horray! Yatta~
Chidori boleh enjoy sepuas hati. No more textbook and only netbook that is Kuro No Kaze~ Chidori dah tamat menjalani 10 subject for SPM.

Hei Raito kun! I just said no more text book aren't I?!

Anyway, sebab Chidori dah lama tak update blog, banyak betul habuk kat blog ni. Fuh luh~ Zero Kiryuu..are you the one on charge with the cleaning? This blog is a mess! Where is all the maid?!



Fuh~
Kertas terakhir Chidori ialah kertas Ekonomi Asas a.k.a EA. Lepas tamat aja kertas EA pukul 4pm tadi, tamatlah SPM untuk tahun 2010. Bila pengawas peperiksaan kata.. "Okey, kertas seterusnya ialah.."
On the spot kitaorang jawab "Tak ade! Dah habis dah~"
Chidori and 11 orang member pergi meraikan tamatnyer SPM kat Pizza Hut. Kat situ macam2 hal jugak jadi. Kecoh betul. Ramai yang pandang pelik sebab segerombolan budak sekolah muncul kat Pizza Hut, pakai uniform sekolah masa cuti sekolah. Ada makcik siap tahan Shieadefu and tanya dia pasal SPM.
Haha~
Oh well, Chidori mesti akan rindukan MGS. Rindu suasana sekolah. Daisuki~
Rasanya, pada 3/1/2011, boleh tak Chidori datang sekolah balik macam biasa. Buat selamber jer. Datang and masuk kat kelas 5S. Tengok jer cikgu mengajar.
Weh~ Rasanya Chidori dah hilang separuh kesedaran masa kat Pizza Hut tadi.
Haha~ Whatever. I will still enjoy my freedom. Atarashi no freedom dess. No more textbook...so sad~

Sakebu..

Yami wo sakebu..

THE SPM PAPER IS FINISHED FOR GOOD! CHIDORI'S KAN KETSU HEN HAS COME TO IT'S END!! MINNA SAN, LET'S ENJOY!!!

Saturday, November 13, 2010

Chidori in The Wonderland!


Ohayo minna san!
Chidori is back again. With a new story. Chidori in the wonderland!.
Actually, bukan Chidori ada kat Wonderland sekarang, tapi Chidori sekarang berada di awangan disebabkan sesuatu yang berlaku. Boleh dikatakan, Chidori sangat gembira and doki-doki lah!
Jumaat (12/11/2010)
Chidori ada masa terluang kat sekolah.Chidori dah pun siapkan semua homework and all, so, Chidori rasa macam nak bagi reward pada diri sendiri. Chidori pun keluarkan pensil, pemadam and kertas A4 and mula buat skecthes. Sebenarnya,Chidori sambung skecthes yang Chidori pernah lukis tapi tak habis.
I have a really bad habit. Chidori boleh melukis, melukis, and keep on melukis. Sooner or later after that, sesiapa pun yang bercakap dengan Chidori hanya buang masa sebab Chidori langsung tak perasan.
Another one bad habit bila Chidori melukis ialah, mulanya cuma nak buat sketches kitty or something, tapi mesti lepas tu akan meleret-leret pada benda lain pulak.
So,itulah jadi hari Jumaat lepas. Chidori cadang nak buat sikit aja sketches, and terus melarat. Mulanya tak tau apa nak lukis, tapi bila dah pegang pensil, lupa diri pulak.
Masa Chidori tengah melukis, Harukichi datang and kata, "Comelnya Chidori! Situasi yang ceria!" Dia gelak2 "Nanti siap tunjuk ya!"
Chidori just kata ok!
And bila dah siap, (or halfway siap) Chidori perasan ada ruang kosong,so Chidori pergi tanya pendapat Harukichi nak lukis apa kat ruang kosong tu. Akhirnya,Chidori add chibi character kat ruang kosong tu.

So, itulah hasilnya. Taklah cantik sangat. Kena usaha lagi. Hehe..
Masa bengkel Math, Chidori tunjuk sketches ni pada Tsukasa. Itu memang kitaorang punya style. Kalau Tsukasa melukis, dia akan tunjuk pada Chidori and also macam tu le bila Chidori melukis.
On the spot dia cakap "Kawaii!! Chidrori, nak pinjam, saya nak photostat and nak simpan satu."
Tak lama dulu, Chidori pernah mintak Tsukasa photostat satu lukisan dia yang Chidori sangat suka so kali ni, baik Chidori yang tolong photostat kan untuk Tsukasa.
"It's okay, biar Chidori tolong photostat"
"Really? Arigato gozaimas!"
"No hal. No hal!"
Lepas habis bengkel Math, Chidori pun berlari-lari ke kedai photostat and mintak Untie Chinese tolong photostat kan. Bila dah siap, Chidori is speechless for a moment before I turn out to be just like this..

"My drawing..dah dicetak!!" Chidori menjerit (dalam hati ya). "Oh my drawing dah dicetak! Rasa macam pelukis komik pulak! Argh seronoknya! So much fun! Cantiknya bila dah fotostat!(Perasan pulak)"
So Chidori pun angkat lukisan tu tinggi-tinggi and kata "All Hail the photostat machine!"
Rasanya nak pergi fotostat 10 copy lagi pulak. Tersihir sudah!

This one is the photostat one. Tak ada beza pun sebenarnya, tapi Chidori suka sesangat. Tu yang sampai terbang ke Wonderland tu.

This is the original one.

This one is the photostat one. Hehehe..
Dalam banyak2 character yang Chidori lukis atas kertas ni, ada dua orang yang sangat Chidori suka. Sangat suka sampai Chidori lukis lagi dua pose untuk diaorang.
Sorry sebab tak berapa clear..



And lastly, Chidori nak tunjukkan lukisan Tsukasa yang comel and also way much better from mine. It's so cute!

And I seriuosly tak tau kenapa gambar tu jadi warna macam tu bila masuk blog Chidori.*sad* Gomen ne Tsukasa Chan, but your drawing is still in a good shape! no worries!
But anyway, I really like the Pete Pumps manga pic. So apa kata kita ulang dua kali gambar yang terlalu comel tu?

Haha. Such kawaii pose, Pete kun! Love you so much, Pe~te..
Tunggulah semua kedai photostat, Chidori akan datang menyerang sampai habis ink mesin photostat semua kedai untuk buat copy lukisan Chidori *evil laugh*.

Saturday, November 6, 2010

Tadaimaa~


Ohayo Minna san!
Chidori is back again after so long.. Dah lama betul Chidori tak update blog. Maybe I'm turning into an obba san! Howeh~
Scary..(=-=")
Anyway, this story is maybe a bit out of time, demo, Chidori still nak post jugak! Pada 15/Oktober/2010, Chidori and family dah bergerak ke Kl untuk ke UPM Serdang. Tujuannya ialah, Majlis Konvokesyen Onnisan. Along with us is, Kok Li (sebenarnya, Kak Li tapi entah macamaner boleh jadi Kok Li pulak.)
Chidori, sebagai peserta yang terpenting, bercuti dari sekolah selama tiga hari. Okay, let's just skip the introduction neh?

Sampai aja dekat parking lot UPM Serdang, perkara first yang kitaorang buat ialah, tangkap gambar.

Bergambar lagi..and terus bergambar. Chidori yang pegang kamera kan..soinilah jadinya.


Sebelum majlis Onni san start, Chidori and Kok Li merayau satu UPM sebab bosan. Kitaorang main internet and all. Bila Onni san nak naikpentas, barulah kitaorang berlari-lari ke bangsal untuk tetamu tanpa kad jemputan. Kad jemputan khas pada parents aja.
Lepas tengok Onii san, kitaorang memulakan misi mencari bunga and teddy bear sebab Onii san kata dia nak bunga and teddy bear. So, kitaorang pun pergilah beli. Lama jugak buat tawaf dekat gerai bunga tu. Chidori pilihkan bunga ros pink and teddy bear. Sebelum Onni san keluar, Chidori dengan Kok Li teringin jugak nak bergambar dengan bunga, tapi kitaorang tak buat pown sebab nanti 'mencemar duli' bunga tu pulak.
Bila Onni san keluar dari dewan, dia sengih aja sebab dapat bunga. So,dia lah yang first sekali ambil gambar dengan bunga.

Lepas tu ialah sesi bergambar dekat banner Majlis Konvokesyen.

Chidori gatal pulak nak cuba jubah yang Onni san pakai sebab Chidori rasa jubah tu nampak macam jubah Harry Potter.



After this whole Konvokesyen thing finish for good, Chidori return to school only to find out there was so many homework for me. Bila Chidori pergi jumpa Pn Cheam, dia tanya "Where have you been, Chidori?"
"Erm..Majlis Konvokesyen abang saya, teacher.."
Dia angguk2 "Erm! Kamu punya 'Majlis Konvokesyen' pun dah tak lama and kamu still travel jauh-jauh.."*sweat drop*
Chidori just gelak jer. Tak tau nak cakap apa..Howeh~
Everyone had a happy ending except me, lots and lots of homework..*tears drop*
p/s Today anime pic are Seiryu Warrior, Nakago.

Friday, October 8, 2010

Chidori is Back..~Finally..



Konbawa Minna san.
Chidori is back again. Lepas dah berminggu-minggu berperang dengan an evil aura called 'The SPM TRIAL Exam.' 16 belas hari yang menyeksakan.

"Come to me Mr Trial and I'll send you to the other world in a second!"
Haha. That's the clue. Lepas aja Hari Raya, Chidori terus ambil exam SPM Trail. Examnyer sangat-sangat susah. It's so..so..so unreal! *drop dead*
Ada tiga paper yang hampir membuatkan Chidori and my classmate cried for mercy. Not sure to who will we cried for. The paper or the teachers.XD
1-Ekonomi Asas.
2-Prinsip Perakaunan.
3-Sejarah.
4-Perdagangan.
Chidori pulak, right after I finished my English paper 1, I went to the washroom and looked at the mirror and said "I totally messed up the paper! Argh!!"
It may just be my luck however I got an A's for the paper. (A- actually..)
So, lepas 16 hari merana *faint* Chidori berjaya habiskan exam Trail tu. Sekarang, Chidori boleh rehat sekejap and sambung study for SPM pulak.
So, Chidori pun curi-curi masa untuk update blog yang dah lama terbiar ni.. Gomen ne Daia No Hana chan.
Semalam, Chidori pergi ke Youtube and tengok apa yang best kat sana. At the end, I download a video of one of my most most most iichiban favourite song. Wanna watch it?

video

It's a cute song. The tittle is, Smile Ichiban Ii Onna (The Girl with the Best Smile)
It's so cute! The meaning is so cute! Miku kun is DEADLY adorable. When Bou played solo, Chidori was like..ARGH!!BOU!! Kawaii! Hountoni Kawaii!
He's so cute when he kicked the ballon off the stage.
*cough* That's enough. Macam tak ingat pulak pasal SPM.
So, that is all that I can say for now. Jaa neh, minna san!
The reason I put a sleepy anime this time is because, I didn't get much sleep when I took my Trial Exam. That goes the same for my dearest classmate.

Monday, September 6, 2010

Chidori's Day Out!


Ohayo minna!
Chidori is back with smile and laughter.
This is because..my school holiday had started last Friday. Hahaha. Sangat seronok. Chidori akan bercuti lebih lama dari Onni san. *evil laugh*
Anyway, Chidori dah mula buat persiapan raya (macam tak sedar pulak lepas raya ada Trial SPM). Chidori dah beli baju kurung, skirt and also baju T-shirt untuk Raya.
Warna tema Chidori pada hari Raya pertama ialah biru. So, Chidori akan pakai baju raya yang berwarna biru. It's nice. My most fav colour. The colour that represent love, peace and loyal.
Baju T-shirt yang Chidori beli tahun ini sangat-sangat memuaskan hati Okka san and myself. Okka san kata "Suka sangat baju Raya Chidori tahun ni"
Empat warna yang dikenakan dengan dua helai skirt Chidori.
1-Biru X Putih
2-Hitam X Putih
3-Kelabu
4- Hitam X Coklat X Kelabu..?
Okka san tak berapa kisah Chidori nak beli baju warna hitam tahun ni. Chidori tak sure kenapa. Mungkin sebab baju warna hitam tu ada warna lain jugak kot. Dunnolah.
Chidori pergi shooping untuk raya Sunday lepas. Pagi-pagi lagi, Chidori dah bising kat bilik Onni tan suruh dia bangun and ikut Chidori shooping. Puas Chidori pujuk dia cuma kata "Nak tidur!"
Bila Otou san kejut, barulah dia bangun. Itupun sebab dia ingat kitaorang nak pegi beli baju Melayu untuk Otou san.
And so, Chidori memulakan mission hunt down baju raya. Semua baju raya yang comel Chidori tunjuk kat Onni san tapi dia cuma "Fuh luh~"
"Semua barang yang kita beli mesti ada kaitan dengan kita. For me, barang yang kita beli mestilah comel dan cute!"
Chidori rasa Onni san tak dengar masa Chidori cakap moto hidup Chidori sebab dia tak beri perhatian. So, Chidori pun ajak Okka san teman beli baju raya.
Okka san beli banyak sangat baju raya untuk Chidori sampai Chidori rasa ngeri pulak. Chidori expect nak beli dua helai aja baju T-shirt raya tapi Okka san beli sampai empat helai. Terbabas dari perancangan awal. Agaknya inilah pembelian panik yang Chidori belajar dalam kelas Ekonomi Asas. (Just joking neh!)
Okka san kata nak beli baju tidur raya untik Chidori. Baju tidur raya memang Chidori beli setiap tahun. Chidori rasa siapa yang pakai baju tidur pada waktu malam and tidur dengannya ialah orang yang suka benda-benda yang cute. Harukichi Aihara pun setuju kan?
Lepas siap beli baju Raya, Onni tan cakap "Ingat keluar hari ni nak pergi beli baju Melayu untuk Otou san rupanya, beli baju budak kecik ni!"
Of course lah, hari tu kan ialah Chidori's Day Out!
I'm really looking forward for my new skirts and baju kurung also my T-shirt. It makes me feel doki doki! Can't wait!

Monday, August 30, 2010

What can I say..? I'm just too busy..


Konichiwa minna san!
Hari ni, genap tiga minggu Chidori tak update blog. Nampaknya, Daia No Hana dah berhabuk lagi. Puf~ Chidori patut suruh cleaning servis bersihkan Daia No Hana. *ambil penyapu* Let's go! Kemas Daia No Hana!

The girl with the boxes: Yes Ojou Sama! I'm cleaning your blog right now!
The girl with purple hair:Erm..
In the past three weeks, Chidori sangat busy sebab orang dah mula puasa and all that. So Chidori tak ada masa nak update blog. Anyway, apa salahnya biarkan the last entry about Inuyasha and Sesshomaru stay on the top for a while.
Last week, Chidori bergerak ke Kuala Lumpur untuk hantar MakLong pergi Umrah. Chidori agak exited (semua benda pown Chidori exited).
After hantar Mak Long ke KLIA, Chidori and the gang pown bergerak pulak ke Nilai. Okka san shopping kat sana. Chidori beli sehelai skirt warna hitam and handbag. Onni san asyik merungut pada Chidori sebab masa kitaorang shopping tu ialah the time for him to have his beauty sleep. Such a nag.
Bila masuk aja dalam kereta, Onni san terus tidur sampailah kitaorang tiba kat kampung Okka san. All of us berbuka kat sana.
Pada petang tu, hujan lebat. Kitaorang sampai lambat ke kampung. Plus, jalan licin. Chidori ingat kitaorang kena berbuka kat dalam kereta. Dah exited sepenuh hati dah masa tu. Tapi, akhirnya,sampai juga kat rumah Mak Ngah.
Mak Ngah pun sebenarnya baru balik dari Nilai dengan kitaorang. Okka san tak bagi Mak Ngah memasak. Dia kata lebih senang berbuka kat luar. Tapi Mak Ngah nak juga masak sebab teringat yang Onni san and Chidori suka sangat makan nasi lemak yang dia masak.
Chidori just tercengang je tengok Mak Ngah masak. She moved in the speed of light. That's so unreal. Chidori patut puji Mak Ngah punya will power.
At last, Chidori berbuka makan nasi lemak yang Mak Ngah masak. And after that, Chidori tolong Kak Wa kemas meja sebelum bertolak balik ke Kuantan. And that is what I've done in the past few days.
One more, Selamat Hari Kemerdekaan. Apa yang kita boleh buat untuk naikan semangat patriotisme dari dalam diri yach? I know! Let's us all watch Keroro Gunso!
Kero kero kero..

Sunday, August 8, 2010

Inuyasha and Sesshomaru (In The Old Days!)


Inuyasha and Sesshomaru always do this..(What should I say eh..)brotherhood fight. Is that one way for them to show thier love? Or there's something that once hapen in the past that makes Inuyasha mad and Sesshomaru pissed off..?
Atcually,there's a story between this long-lasting fight..

One day,Inuyasha called upon Sesshomaru's name and walked towards him. "Big brother, lets play together."
"And what do you wish to play with me?" Sesshomaru asked with a gentle voice.
"I want to show you my drawing!"
"Okay," Sesshomaru pated Inuyasha's head. "Let's have a drawing compettion"
And so, they begin. They started with one hour total. And after one hour, Inuyasha finished his work and the same goes for Sessomaru.
Inuyasha draw a picture of Train Heartnett form the anime Black Cat.

And Sesshomaru draw a picture of Kurama fromthe anime, Yu Yu Hakusho.

Of course, Sesshomaru won in the game. Inuyasha, did not happy with the result.
"That is not fair! You cheated! You are a liar, Big Brother!"
"Aren't you full of malice. I've won. Stay Inuyasha!" Sesshomaru replied.

"I'll show you what malice is, 'rotten brother'!"

"You dare talk to me like that, half-bree?!"

And that is how the battle started. The battle keeps on going for 50 years until the Shikon No Tama is destroy. It's that all the reason? The End.


p/s Chidori baru aja lepas exam. So agak blurr nak cerita apa..

Sunday, July 25, 2010

Chidori's Normal Life Returns!


Mosh mosh. Konbawa minna san!
This is a last minute entry if, anyone would notice it. Hihihi. Didn't have much time to update my blog. Again..It's hard being me.
Anyway, lepas dua minggu yang sangat busy, Chidori finally menjalani hidup yang normal balik pada hari Sabtu dan Ahad. Chidori cuma duduk kat rumah and rehat sambil buat kerja sekolah.
Hari Sabtu, Chidori just berehat jer and main Kuro No Kaze sambil baca buku penyiasatan yang baru aja Chidori beli. Tajuknya ialah, Pembunuhan ABC daripada pengarang bernama Agatha Christie. Okka san kata, Agatha Christie ialah penulis buku cerita penyiasatan yang terkenal. Menulis cerita bersiri detektif ialah kebolehan Agatha Christie.
Born 120 years ago (15 September 1890 –12 January 1976) Agatha Christie wrote 80 detective novels. She also wrote a romance novels under the name of Mary Westmacott. Agatha Christie has been referred to by the Guinness Book of World Records as the best-selling writer of books of all time and the best-selling writer of any kind, along with William Shakespeare. Her works, particularly those featuring detectives Hercule Poirot and Miss Jane Marple, have given her the title the 'Queen of Crime' and made her an important writer in the development of the genre.

Malam Sabtu, Chidori pun mulalah buat kerja sekolah and sambung lagi pada hari Ahad. Sebelum mula baca buku penyiasatan Agatha Christie, Chidori baca sebuah lagi buku novel sampai habis. Buku tu Chidori pinjam kat library sekolah. Chidori memang dah lama nak baca buku tu tapi, Chidori ingat nak beli aja. Tak mau pinjam. Tapi, tak ada masa nak beli. So, bila Chidori nampak aja buku tu kat rak buku library, Chidori terus pinjam. Bukunya ialah..

Siapa pernah baca buku ni? Sangat best tau! Full of imagination. Faisal Tehrani ialah salah seorang novelis kesukaan Chidori. Faisal Tehrani juga dah menulis buku penyiasatan Detektif Indigo 1 and 2. Chidori is waiting for the third one.
And so, that's all. Chidori akan menikmati minggu ini dengan membaca buku-buku penyiasatan. Sangat bahagia!
But still..exam is just on the corner, so tak bahagia sangat lah. Selain baca buku detektif, Chidori akan baca buku..teks sekolah...Let's ganbatte for exam! Let's do it, Tsukasa Chan!