THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Monday, June 7, 2010

Chidori is so Doki Doki!


Konichiwa! Mosh mosh!
Today, ialah hari pertama bermulanya cuti pertengahan tahun bagi semua budak-budak yang terlibat dalam alam persekolahan. Means, Cidori also tak terkecualilah daripada bercuti.
Chidori still tak berapa sure nak buat apa masa cuti niey. Tak banyak plan yang ada.
Chidori ingat nak hehehe..nak..*gelak lagi sampai guling-guling* nak test netbook baru Chidori..
Chidori just got a new netbook.HP mini netbook. Chidori dapatnetbook tu malam Isnin. Masa tu, Chidori tengah exam lagi. Chidori memang dah tertunggu-tunggu netbook neiy.
And bila dapat, Chidori tak bagi Onni san bawak netbook niey keluar dari kotak. Chidori kata kat Onni san "Biarlah dia dalam kotak..kita tengok jer..jangan on.."
Onni san pun jawab "Dah tu kita nak buat apa pada dia?"
And akhirnya, keluar jugak netbook ni dari kotak. Bila Chidori nampak ajer colournya yang hitam,Chidori terus dapat fikir nama untuk dia. Bila Chidori beritahu Onni san yang Chidori dah dapat fikir nama untuk dia, Onni san kata "Tu je lah yang awak pandai. Nak set up netbook ni tahu tak macamana?"
Chidori tak risau sangat sebab Onni san mesti pandai setup punya lah.No worries for me, hihihi..
Bila Onni san nak on netbook, Chidori cepat-cepat on dulu sebelum dia sebab nak rasmi. Benda baru kan mestilah nak rasmi dulu. Onni san just kata "fuh luh~" jer. Lepas tu, Chidori sentuh sikit-sikit and tinggal Onni san dengan netbook atas meja sebab Onni san nak set up a few things. Sebab esoknya Chidori tak ada exam, Chidori selalulah intai netbook tu atas meja and fikir okey tak nama yang Chidori fikir ni..Chidori akhirnya rasa nama tu best jugak.
Onni san suruh Chidori charge bateri dia selama lapan jam untuk kali pertama and pesan supaya Chidori jaga baik-baik netbook niey. Tak lama lepas tu, Otou san call and tanya Chidori suka tak netbook. Chidori jawab, sukaaaa sangat.
"Dah ada nama ker untuk netbook?"Otou san tanya.Nampaknyer semua orang dah boleh agak perkara pertama yang Chidori akan buat bila dapat barang baru ialah, fikir nama untuk barang tu. Well, semua benda perlu nama kan? Chidori bagi nama pada semua barang-barang Chidori. Handphone Chidori namanya April, MP4 Chidori namanya Haibara Ai.
Owh yer! Chidori tak bagi nama pada calculator Chidori lagi! Lupa pulak! Kena fikir nama ni!
Bila Otou san tanya nama netbook, Chidori terus jawab dengan cerianya. "Dah ada! Nama netbook niey ialah, Kuro No Kaze."
Otou san agak terkejutlah sebab namanya susah sangat nak disebut. Bila Onni san dengan Okka san tahu nama netbook Chidori ialah Kuro No Kaze, masing-masing rasa nama tu pelik and susah nak disebut.Susah ker?
Chidori nak upload gambar netbook dalam blog tapi tak sempat pulak.Lain kali mesti Chidori upload okey? Tunggu taw!
And until that, happy holidays minna san!

2 comments:

zulaikha said...

Wahhhhhhh~ da ada netbook baruu. mesti lawaa en?

Uruchimaru @ kf said...

hee..slm chidorii wah lame menyepi..

slmt bercuti,wat ape2 yg berfaedah ok!