THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Saturday, November 13, 2010

Chidori in The Wonderland!


Ohayo minna san!
Chidori is back again. With a new story. Chidori in the wonderland!.
Actually, bukan Chidori ada kat Wonderland sekarang, tapi Chidori sekarang berada di awangan disebabkan sesuatu yang berlaku. Boleh dikatakan, Chidori sangat gembira and doki-doki lah!
Jumaat (12/11/2010)
Chidori ada masa terluang kat sekolah.Chidori dah pun siapkan semua homework and all, so, Chidori rasa macam nak bagi reward pada diri sendiri. Chidori pun keluarkan pensil, pemadam and kertas A4 and mula buat skecthes. Sebenarnya,Chidori sambung skecthes yang Chidori pernah lukis tapi tak habis.
I have a really bad habit. Chidori boleh melukis, melukis, and keep on melukis. Sooner or later after that, sesiapa pun yang bercakap dengan Chidori hanya buang masa sebab Chidori langsung tak perasan.
Another one bad habit bila Chidori melukis ialah, mulanya cuma nak buat sketches kitty or something, tapi mesti lepas tu akan meleret-leret pada benda lain pulak.
So,itulah jadi hari Jumaat lepas. Chidori cadang nak buat sikit aja sketches, and terus melarat. Mulanya tak tau apa nak lukis, tapi bila dah pegang pensil, lupa diri pulak.
Masa Chidori tengah melukis, Harukichi datang and kata, "Comelnya Chidori! Situasi yang ceria!" Dia gelak2 "Nanti siap tunjuk ya!"
Chidori just kata ok!
And bila dah siap, (or halfway siap) Chidori perasan ada ruang kosong,so Chidori pergi tanya pendapat Harukichi nak lukis apa kat ruang kosong tu. Akhirnya,Chidori add chibi character kat ruang kosong tu.

So, itulah hasilnya. Taklah cantik sangat. Kena usaha lagi. Hehe..
Masa bengkel Math, Chidori tunjuk sketches ni pada Tsukasa. Itu memang kitaorang punya style. Kalau Tsukasa melukis, dia akan tunjuk pada Chidori and also macam tu le bila Chidori melukis.
On the spot dia cakap "Kawaii!! Chidrori, nak pinjam, saya nak photostat and nak simpan satu."
Tak lama dulu, Chidori pernah mintak Tsukasa photostat satu lukisan dia yang Chidori sangat suka so kali ni, baik Chidori yang tolong photostat kan untuk Tsukasa.
"It's okay, biar Chidori tolong photostat"
"Really? Arigato gozaimas!"
"No hal. No hal!"
Lepas habis bengkel Math, Chidori pun berlari-lari ke kedai photostat and mintak Untie Chinese tolong photostat kan. Bila dah siap, Chidori is speechless for a moment before I turn out to be just like this..

"My drawing..dah dicetak!!" Chidori menjerit (dalam hati ya). "Oh my drawing dah dicetak! Rasa macam pelukis komik pulak! Argh seronoknya! So much fun! Cantiknya bila dah fotostat!(Perasan pulak)"
So Chidori pun angkat lukisan tu tinggi-tinggi and kata "All Hail the photostat machine!"
Rasanya nak pergi fotostat 10 copy lagi pulak. Tersihir sudah!

This one is the photostat one. Tak ada beza pun sebenarnya, tapi Chidori suka sesangat. Tu yang sampai terbang ke Wonderland tu.

This is the original one.

This one is the photostat one. Hehehe..
Dalam banyak2 character yang Chidori lukis atas kertas ni, ada dua orang yang sangat Chidori suka. Sangat suka sampai Chidori lukis lagi dua pose untuk diaorang.
Sorry sebab tak berapa clear..



And lastly, Chidori nak tunjukkan lukisan Tsukasa yang comel and also way much better from mine. It's so cute!

And I seriuosly tak tau kenapa gambar tu jadi warna macam tu bila masuk blog Chidori.*sad* Gomen ne Tsukasa Chan, but your drawing is still in a good shape! no worries!
But anyway, I really like the Pete Pumps manga pic. So apa kata kita ulang dua kali gambar yang terlalu comel tu?

Haha. Such kawaii pose, Pete kun! Love you so much, Pe~te..
Tunggulah semua kedai photostat, Chidori akan datang menyerang sampai habis ink mesin photostat semua kedai untuk buat copy lukisan Chidori *evil laugh*.

6 comments:

fida said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

pandai melukis rupanye Chidori nie. like my brother ;) keep up the good work!

Chidori Uchiha!^-^ said...

domo arigatou!
blushing sudah..

Anonymous said...

domo arigatou tu ape? haha.

Chidori Uchiha!^-^ said...

thanks a lot..haha..

Anonymous said...

owh..if arigato, i know la.. ;)