THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Friday, January 14, 2011

Sore o Tabete Kudasai..^-^


Minna san~
Konbawa. Minna san, genki desuka?
Yosh! Yosh!
Chidori is back again. With a whole new story. The tittle is, sore o tabete kudasai (Please eat it)
Masa cuti ni, Chidori ada banyak jugak aktiviti. Semua aktiviti Chidori diatur oleh, the one and only, Okka san dengan Otou san and Onni tan sebagai penyokong utama. And I as an Imoto, only accepted the orders just like an 'akumade *eyes goes read and glowing* meido desu kara..' *evil laugh*
Anyway, Chidori cuma busy dari pukul 7:ooam-9:00pm aje. Lepas tu, Chidori pun free. At night, Chidori will started to space out in the dark and the light. Tak tahu apa nak buat. Alone and spacing out~

Anyway, that was not me. That's Fye D' Flowlight cosplay. I'm not a cosplayer. Well,
not yet. I wish Fye will turned around and show me his carefree face.
Back to the real story,
One night, (1/1/2011) Chidori mencemar duli dengan belajar memasak. Chidori mintak Okka san tolong ajarkan Chidori masak sayur goreng yang Chidori sesangat suka. Daisuki. Okaa san dengan gembiranya ajar Chidori memasak.
Chidori memang kurang sikit bab2 memasak. Kurang pandai. Bila Chidori depan kuali panas, Chidori senang nak tinggal aja kuali tu.
Masa kelas Kemahiran Hidup masa form 2 pun, Shiadefu yang uruskan hal masak-memasak bila kitaorang kena perform. Chidori just tolong clap hands and kata "Suggoi!"
So, lepas dekat 15 minutes, Chidori 'bertukang' kat dapur, akhirnya sayur goreng tu siap jugak. Inilah dia 'wajah' sayur tu..


Haha~
Onni san kata sayur tu nampak sedap. Chidori rasa memang sedap pun~ Hihihi.
Uwah!! Dah pandai memasak satu lauk (Telur masak kicap+Sayur goreng=Dua lauk!!)
Dalam masa lima tahun sekolah menengah, Chidori akhirnya pandai masak dua lauk. (Jap! Lupa nak tambah satu lagi lauk +telur goreng=Tiga lauk!!!)
Kejayaan besar! Patut dapat hadiah Noble!



Minna san, dalam masa lima tahun akan datang, Chidori mesti belajar masak lauk ke-4, 5 and ke-6! Yeah ganbatte! Fighto!! Within five years, I will try and cook something again!

1 comments:

ZuuTheAwesome said...

vaeivwJM,OWlsdjnoIZSBNMFOCNWERFNWREFGOO2HWEFIWHjnkqpsdnmskfvhjcm, vfefbwejk :DD HAHAHAHAHHAHA