THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Sunday, December 20, 2009

Cosplay!



Kombawa!
Moshi moshi..
Bila Chidori bukak aja topik 'Cosplay' dengan cousin Chidori (Baek di Rompin or di Kuantan) mesti soalan pertama yang akan ditanya ialah..
"Jap! Cosplay tu aper?"
So Chidori pun terkelip-keliplah macam orang blurr tak taw nak terang macam mana. Nak terang nanti takut makin keliru. Maklumlah~ Chidori bukan pandai sangat nak terang2 niey..
Akhirnya cousins Chidori tak tahu jugak aper tu Cosplay.
But for anime fans all over the world, Chidori rasa mesti ramai yang tahu maksud cosplay. So it's hard to explain. Harap someone dapat terangkan maksud cosplay biar senang untuk difahami.
Siapa yang pernah masuk pertandingan cosplay? Baru-baru nie ada diadakan pertandingan cosplay at KL.
And bercakap ttg cosplay. Ada beberapa cosplay yang Chidori agak suka. So, its picture time! (Again!)


This is the anime character Naruto Uzumaki! From anime Naruto.



Susah nak pilih mana Naruto's cosplay yang nampak real sebab banyak sangat yang nampak macam Naruto. But this one is my fav pic!

Next is Sasuke Uchiha also from the anime Naruto (Nie pun satu lagi susah nak cari yang nampak real bukan sebab banyak yang nampak real tapi banyak yang tak jadi~)



Gambar ni serius cute tahap dewa!



Haha..This is the best that I can find so don't complain Sasuke's Fan!

Next is Natsume Hyuuga From Alice Academy or Gokusen Alice!





Tiba-tiba rasa jatuh cinta pulak kat Natsume (Again and again!) Kalaulah dapat cari gambar Cikgu Natsume kan best..Hehe. But 10 marks untuk baju Natsume yang betul-betul nampak real. Chidori akan cuba cari gambar Luca Nogi(Luca or Ruka?) pulak nanti. Mana lengkap Natsume tanpa Luca(or Ruka)..Okay Next pic!

Next is all about Death Note. Anime and real live action. Can this also consider as cosplay? I dunno. It's just looks cute!

First is L! Don't complain! Chidori dah cuba cari gambar L yang nampak cool tapi banyak sangat. So this one is the best!





L looks so cute...=_="
Next is, Yagami Raito or so call Light.





Just like L Ryuzaki, Yagami is so hot! -kipas2-
Next is Misa. Kira number 2!




I'm a bit curious about Misa cosplay. Misa is blonde! Rambut dia warna kuning! Why didn't they dye her hair?
It's time for Lelouch!





The last one is from anime Tsubasa Choronicle of the Wings. A sad story. Huhu. This is my most most most most best picture! Love it so much!






Kawan Chidori kata:
"Warna rambut dia tak cantik macam warna rambut Syaoran. (Syaoran not Syaolong! It's the same meh!) Tapi baju Sakura nampak real dengan bulu pelepah diey!"
Tapi Chidori rasa warna rambut Syaoran dah cukup cantik. It's not easy to make Syaoran costume! And as well as Sakura. Bolehlah dipanggil Sakura Hime! Bulu pelepah a.k.a memori Sakura yang dia pegang nampak cantik and real. Macamana diaorang buat yer?
I really hope that it is Syaoran yang berdiri kat belakang Sakura. Tapi rasanya (berdasarkan) baju yang dia pakai, dia nampak macam Syaoran bukan Syaolong.
So that's all. Harap cousin2 Chidori akan faham maksud cosplay sebab nak menerangkannyer, Chidori memang tak pandai sangat. Nanti makin confused adalah..
Jaa neh! Until next time!

3 comments:

lyd said...

huhuhu..adikku dearie..
cousin yg blur xfaham tu mestila kok li kan..
huhuhu..takpelaa.nampaknya dah faham skit..

Chidori Uchiha!^-^ said...

I've just heard rumours (it's just a rumours) that Death Note is going to be remake (The last name).
To all death note fans,since we are talking about cosplay,maybe u guys already know who's gonna play Light kun character..its..
Zac Efron..(What the heck??!!)
No way!
Efron will never has the strong killing look and the "I kill u!"expression!And who's gonna play Aname Misa?
Ashley Tisdale?
And who's gonna play L character?
Kenichi Matsumaya is the only L!
And Tatsuya Fujiwara is the only Light kun!
If Efron really play Light kun character, a Shinigami will knock on my door with a Death Note n ask me to write his name..

Skittles said...

HAHA
zac ngan ashley berlakon dlm watak anime? (so weird)

anyway,fiqah pun mula2 ta tau cospllay tu apa.bila tengok gambar kat atas boleh la fhm sikit. :)

nampak kak chidori memang anime fan!