THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Sunday, July 25, 2010

Chidori's Normal Life Returns!


Mosh mosh. Konbawa minna san!
This is a last minute entry if, anyone would notice it. Hihihi. Didn't have much time to update my blog. Again..It's hard being me.
Anyway, lepas dua minggu yang sangat busy, Chidori finally menjalani hidup yang normal balik pada hari Sabtu dan Ahad. Chidori cuma duduk kat rumah and rehat sambil buat kerja sekolah.
Hari Sabtu, Chidori just berehat jer and main Kuro No Kaze sambil baca buku penyiasatan yang baru aja Chidori beli. Tajuknya ialah, Pembunuhan ABC daripada pengarang bernama Agatha Christie. Okka san kata, Agatha Christie ialah penulis buku cerita penyiasatan yang terkenal. Menulis cerita bersiri detektif ialah kebolehan Agatha Christie.
Born 120 years ago (15 September 1890 –12 January 1976) Agatha Christie wrote 80 detective novels. She also wrote a romance novels under the name of Mary Westmacott. Agatha Christie has been referred to by the Guinness Book of World Records as the best-selling writer of books of all time and the best-selling writer of any kind, along with William Shakespeare. Her works, particularly those featuring detectives Hercule Poirot and Miss Jane Marple, have given her the title the 'Queen of Crime' and made her an important writer in the development of the genre.

Malam Sabtu, Chidori pun mulalah buat kerja sekolah and sambung lagi pada hari Ahad. Sebelum mula baca buku penyiasatan Agatha Christie, Chidori baca sebuah lagi buku novel sampai habis. Buku tu Chidori pinjam kat library sekolah. Chidori memang dah lama nak baca buku tu tapi, Chidori ingat nak beli aja. Tak mau pinjam. Tapi, tak ada masa nak beli. So, bila Chidori nampak aja buku tu kat rak buku library, Chidori terus pinjam. Bukunya ialah..

Siapa pernah baca buku ni? Sangat best tau! Full of imagination. Faisal Tehrani ialah salah seorang novelis kesukaan Chidori. Faisal Tehrani juga dah menulis buku penyiasatan Detektif Indigo 1 and 2. Chidori is waiting for the third one.
And so, that's all. Chidori akan menikmati minggu ini dengan membaca buku-buku penyiasatan. Sangat bahagia!
But still..exam is just on the corner, so tak bahagia sangat lah. Selain baca buku detektif, Chidori akan baca buku..teks sekolah...Let's ganbatte for exam! Let's do it, Tsukasa Chan!

1 comments:

Uruchimaru @ kf said...

wah lame sungguh menyepi !