THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Friday, January 22, 2010

Chidori said: Fufu~What a week! *Arimas!*



Moshi moshi..
Konbawa!
Chidori Uchiha is here!
Hehe..Minggu nie Chidori sangat-sangat penat. Memang penat tahap dewa lah. Chidori dah balik semula pada rutin tahun lepas iaitu, 'letak aja kepala kat bantal waktu malam, terus tertidur'
Pagi pergi sekolah. Dari pukul 6:10 am until 3:00 is a school hour. Sebenarnya, Chidori habis sekolah, paling lewat pukul 2:15 pm tapi tolak tambah masa nak balik, dengan tersekat kat trafic, and macam-macam lagi, pukul 3:00 pm barulah sampai rumah.
Sampai kat rumah pukul 3:00, Chidori ada masa 30 minit for mandi, solat makan. Lepas pukul 3:30, Chidori mula jalankan aktiviti yang memenatkan iaitu, kemas rumah.
Example kerja-kerja rumah yang Chidori buat ialah:
1-Angkat kain
2-Basuh baju sekolah.
3-Masak air, gantikan bekas air. Air yang dah sejuk kena letak kat tempat lain.
4-Kemas rak pinggan yang memang sentiasa penuh macam ada sepuluh orang pulak duduk kat rumah Dori.
5-Sapu sampah.
6-Lipat kain
7-Gosok baju. Biasanya hari Khamis aja sebab pada setiap hari Ahad, Chidori dah gosok empat helai baju sekolah Chidori.
And so lepas tu Chidori mula buat senaman selama 30 minit setiap hari. Then main buaian. Malam, Chidori mengaji, bust homework and study.
Minggu ni jadual Chidori terganggu sikit sebab kena stayback for study group. Chidori rasa banyak gelak dari study. Berjaya ker study group tu?
Tell me Lola chan!
Anyway, ada something yang berlaku minggu ni yang membuatkan Ibu Chidori tersengih ajer. Onni san pun tumpang tersengih aja. Sebenarnya, semua pun tersenyum. Dari KL until lah ke Kuantan. Nak tahu apa story best tu..?
Hehehe. Matte kudasai!
Chidori akan masukkan cerita yang seronok tu ke dalam blog esok lepas Chidori balik dari sekolah. Esok sekolah ganti. Siapa yang suka pergi sekolah hari Sabtu kan? Chidori tak...

p/s:*Pats Inuyasha's head*
Chidori: You so cute! Me wanna sleep next to you!
Inuyasha:Trrr...ZZZZ..
*look at Sesshomaru and blinks*
Chidori: What is he saying? I can't understand a word..
Sesshomaru :Dunno.
Chidori: I wan't to ask you something Sesshomaru sama. Deep down in your heart, do you love Inuyasha as your little brother? Tell me! Me wanna know! Because I found this cute pic that makes my heart beats 100 time faster than before you see..



*Sesshomaru goes red and take out Tensaiga*
Sesshomaru: Don't play stupid! I hate Inuyasha! Both of us are destiny to fight till we die!



Chidori: Okay! Come down now..
Sesshomaru: Meido Zanget..
Chidori: No! I'm sorry..

Abah pernah kata,
"Tahun ni Chidori kena study banyak-banyak. Komik, anime semua kena tolak tepi.."
So maksudnya, Chidori dah tak banyak tengok anime. That's only means one thing..
"Gomen Inuyasha. Manga kau kena tunggu sampai Chidori habis SPM baru boleh baca sebab Manga kau terlampaulah banyaknya. 547 chapter kalau tak silap. Nak dapat straight A kena berkorban!"

4 comments:

ash miyuu said...

Ganbatte-ne chidori..
Strict ye ayah chidori,ash dulu still layan anime,tahun spm la~~ Tp layan yang tgh airing je la. Kalau anime yg byk episode tu,ash download dulu, skrang dop tgh layan anime2 tu sebab xde keje sgt kat umah ni..!

lyd said...

adeq..
ibu senyum yer..along pun sama..kok li pun senyum gak ni...

Chidori Uchiha!^-^ said...

Domo arigato Ash senpai!

Uruchimaru @ kf said...

haah minat gituex2 aje..
sasuke kun !