THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Friday, January 29, 2010

Chidori's Story...~



Konbawa!
Moshi-moshi.
Hari ni hari Jumaat. And esok hari Sabtu. Harapan Chidori untuk tidur and bangun lewat agak berkecai sebab tengok kerja sekolah bertimbun macam bukit. Kenapa cikgu tak bosan-bosan bagi kerja sekolah yer?
Well..that's a silly question. Kalau dah pergi sekolah mestilah banyak kerja.
Yup itulah jawapannya. Jadi minggu ni, hidup Chidori cuma berkisar pasal sekolah, kerja sekolah, class duty, menghafal and everything.
Macam budak sekolah yang normal. Moo..agak bosanlah.
Chidori dah lama tak melawat Onemanga. Entah apalah manga best sekarang. Tak tau lah. Terlampau busy dengan sekolah. Anime pun! Anime pun!
Tapi, masa Chidori tengok Fullmetal Alchemist Brotherhood (satu-satunya hiburan selain Inuyasha), Chidori nampak ada pertunjukan cosplay. Of course..I'm not a cosplayer..
Tapi Chidori rasa macam nak tengok aja rancangan tu. Dah banyak show kat Animax yang Chidori tinggal. Antaranya ialah, Animax Music..huhu..Dah tak dapat nak tengok Miku..
Tak apalah *pasang lagu Inuyasha*..sentiasa pasrah. Agak-agaknya dapat tak Chidori tengok show tu? Demo, show tu onair time Chidori study. Masaka...*sad again*..tak ada harapan lah tu..
Kalaulah Chidori dapat peluang untuk jadi cosplayer, aper yang Chidori nak jadi yach?
Sakura Hime?
No! Tak minat!
Soltyrei?
Terlalu sukar.
Chi from Tsubasa?
Haha..Gurau kan? No way!
Inuyasha?
Comel sangat..Rasa tak sanggup pulak.
Raito Yagami?
Bagilah yang logik sikit. Raito kun tu lelaki lah!
Ssuke kun?
Nope!
Mikan Sakura?
No! no! no!
Train Heartnett?
Miau. Not! Too preety.
Sayaa Minatsuki?
Kenapa nak jadi orang yang dah mati? Terperanjat Train nanti..
Kikyo?
Biar betul!
Kogame?
Maybe..not!
Sango?
Tak minat.
Riza Hawkey?
Only if Roy Mustang is there.

Aha! Chidori tahu apa yang Chidori nak jadi bila dapat peluang untuk jadi cosplayer. Tapi, perlu dua orang. So siapa nak join? We shall be sibling for a day! Hehe.Orangnya ialah..



I don't care if Edward is a guy! Me wanna be him! Cause he is so cute! Siapa nak jadi Alphonse Elric?(Yang sebelah kiri Edward Elric and sebelah kanan Alphonse Elric.)
Cute antena Edward kun! The best part of Edward!
Nak jadi cosplayer! Perlu ganbatte ker?

2 comments:

sushima rukaw said...

ohayo guzaimasu kak dori!!

Uruchimaru @ kf said...

kamu sek ting 4 ke?