THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Sunday, January 24, 2010

From Kuantan, Until Kuala Lumpur and Even at Rompin..



Konichiwa!
Moshi moshi!
Sorry banyak-banyak sebab Chidori janji nak postkan satu lagi entry pada hari Ahad tapi sebab busy sangat, rancangan tu tak berapa menjadi. Tapi tak apalah, Chidori curi sikit masa yang ada untuk update segala-galanya.
And macam yang Chidori cakap dalam post yang lepas, ada something yang berlaku that makes everyone smile. Ibu, Abah, Onni san, Mak Long, Tataz, and yang terbaru and paling jauh (x jauh sgt sebenarnya) Kok Li. Itulah sebabnya entry kali ni bertajuk From Kuantan,until KL and even at Rompin. Everyone is smiling for Chidori.
The good news is...
....
.....
......
.......
Ibu beli kereta baru~ Ching! Ching!





Kereta Persona. As everyone can see. Ibu suka sangat. Abah pun sama. Semua jadi macam satu hobi pulak untuk masuk dalam kereta and belek-belek kereta tu. Tapi bagi Chidori, apa yang Chidori rasa ialah.."Hmm..cermin kereta ni kosong sangat lah. Hehe. Stiker Cardcaptor Sakura ada banyak lagi nie.."
Tapi bila sel-sel kejam dalam badan Dori baru jer nak aktif, Ibu terus ajak Chidori jalan-jalan dengan kereta and rancangan jahat tak jadilah.
Tapi satu yang tak berubah ialah, setiap kali nak naik kereta (samada kereta Persona or Proton Saga), Chidori and Onii san mesti berebut nak duduk depan. Bertolak-tolak dalam lima minit and selalunya Chidorilah yang pergi duduk bekalang dengan muncung yang panjang lapan meter.
That's all. Bila tunjuk pada Mak Long, semua pun tumpang suka. Ibulah yang paling suka tapinya. Sekarang nie tangan Chidori gatal pulak nak petik-petik butang dalam kereta and nak beli CD lagu Jepun supaya boleh dengar dalam kereta tapi Onni san kata.."Hei!Hei! Ni bukan kereta untuk dengar lagu Jepun!"
Buat muncung Chidori bertambah panjang adalah. Hmph! Tak apalah! Nanti bila Chidori dah pergi study kat Jepun, Chidori hantar banyak-banyak CD lagu Jepun kat Onni san biar dia tenggelam dalam semua CD tu.Muhahahahaha!

4 comments:

Uruchimaru @ kf said...

"ni bkne negeri jepun mem angguk !"

*tetibe ingt lirik tiga abdul!

chidori tenkayu follow blog kf ea!

ash miyuu said...

Chidori minat lagu jepun ekk??
Ash senpai ada banyak giler koleksi lagu2 tu..

Nak study kat jepun?Minat engineering ye~Ash senpai pun minat nak ke sana jugak tapi okaa-san xbagi sebab dia ckp org pompuan xsesuai jadik engineer..hehe!

Oh ye,thanks sbb pegi jalan2 kat blog senpai ye!

lyd said...

adik..adik...ajak ibu balik rompin lor..kok li pun nk tumpang naik kete baru... =)

~~sushima rukawa~~ said...

konbanwa kak dori!!!
sush-chan study japanese language kat sekola.
susah..